Zalm op cederhouten plankje op de BBQ is iets dat de indianen stammen in de VS al heel lang geleden hadden uitgevonden. Het cederhout geeft een heerlijke smaak aan de vis en voorkomt ook nog eens dat je vis aan je barbecuerooster vast kleeft.
Zalm op cederhouten plankje op de BBQ is iets dat de indianen stammen in de VS al heel lang geleden hadden uitgevonden. Het cederhout geeft een heerlijke smaak aan de vis en voorkomt ook nog eens dat je vis aan je barbecuerooster vast kleeft.
Leg de cederplank in zout water gedurende 2 uur. Hou het ondergedompeld door iets zwaars hierop te plaatsen. Haal daarna de plank eruit en droog deze af.
Verhit de BBQ voor naar ongeveer 200 graden Celsius. Maak een koude en warme zone met kooltjes op de BBQ zodat we straks de zalm indirect kunnen grillen.
Verwijder de huid van de zalmfilet. Verwijder eventuele resterende botten. Spoel de zalm af onder koud stromend water en klop deze droog met papieren handdoeken.
Smeer de zalm aan weerszijden in met zout en peper. Leg de zalm daarna met de huid naar beneden op de cederplank en scherp de mosterd over de bovenkant en de zijkanten. Doe de bruine suiker in een kom en verkruimel deze tussen je vingers en sprenkel dit over de mosterd.
Plaats de cederplank in het midden van het hete rooster, weg van de hitte. Bedek de BBQ en grill de zalm voor ongeveer 20 tot 30 minuten. De inwendige temperatuur zou ongeveer 45 graden moeten zijn. Dit kan je meten met een vlees thermometer.
Eet smakelijk
All rights reserved © HandigeRecepten.nl - Partners
Ed
20 december 2018 @ 10:04
de inwendige temperatuur van 135 graden? Dan kun je de zalm weggooien.
Ik neem aan dat hiermee de temperatuur van de BBQ wordt bedoeld.
De zalm niet verder garen dan 45C.
tromp
23 december 2018 @ 08:43
Ed, je hebt gelijk. Dat deze fout mij nooit is opgevallen. Ik heb het aangepast.